Copiii n-ar trebui să plateasca prețul emoțional al divorțului părinților!

Copiii n-ar trebui să plateasca prețul emoțional al divorțului părinților! Principala datorie a noastră ca părinți este să veghem cu mare atenție asupra evoluției emoționale a copilului nostru, să observăm din timp semnele unei evoluții disfuncționale în personalitatea lui și să apelăm, dacă este cazul, la ajutorul specializat al psihologului pentru consiliere sau psihoterapie. Un copil de 15 ani nu este normal nici să gândească așa de absolutist, nici să ia decizii extreme în legătură cu viața lui, nici poate să aibă un duhovnic cu care să schimbe mesaje pe email. Este evident că acest copil nu are parte de o comunicare afectivă autentică cu niciunul dintre părinți și că are probleme serioase de integrare in grupul de aceeași vârstă. Unii dintre noi suntem așa de centrați pe performanele școlare ale copiilor noștri, pe imaginea externă pe care ne-o crează ideea că avem un ”copil perfect”, încât uităm să-i mai dăm atenție sufletului lui, uităm să-l ajutăm să crească armonios.

http://www.realitatea.net/iulia-ionescu_1380822.html

 

Despre geaninaciuhan

Data nașterii: 18.09.1971 Locul Nașterii: Targu-Neamț Casătorită cu Dan-Lucian Cucu-Ciuhan Copil: Ciprian-Alexandru STUDII: 1995—Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei—licențiat în psihologie 1997—Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei—Master în psihodiagnostic şi psihoterapie 2000—Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei—Doctorat în psihologie 2005—Societatea de Psihoterapie Experienţială Română—Psihoterapeut formator supervizor în psihoterapie experienţială 2009—Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Management—Master în Management Public
Acest articol a fost publicat în Despre copii, Despre părinți și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s