WORKSHOP – Tulburările anxioase

Workshop anxietate

Calendar primăvară – vară 2016:

 • 26 iunie 2016 – Alba Iulia

Societatea de Psihoterapie Experiențială Română organizează

Workshop-ul de Formare Profesionala Continuă

TULBURĂRILE ANXIOASE LA ADULT: MODEL DE CONCEPTUALIZARE CLINICĂ ȘI PSIHOTERAPIE EXPERIENȚIALĂ

Formator: Prof. univ. dr. Geanina Cucu-Ciuhan – doctor în psihologie, MD, psihoterapeut formator și supervizor P.E.U. Prof.univ.dr. Universitatea Pitești, competențe în psihopatologie și psihologie clinică, pishoterapie și consiliere experiențială a copilului, cuplului și familiei. 

Program acreditat de Colegiului Psihologilor din România, Comisia de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, cf. anexei nr.  5 din 20.02.2015 (curs nr.10) la avizul profesional nr. RF-II-B-2 din 19.06.2006.

SCOPUL:

Workshop-ul are ca scop dezvoltarea unor abilități de diagnostic clinic și de intervenție psihoterapeutică țintite pe particularitățile pacienților adulți cu tulburări anxioase.

DESCRIEREA WORKSHOP-ULUI:

Competenţele oferite de acest workshop participanților se referă la:

 1. Cunoașterea celor mai moderne teorii neuro-biologice ale emoțiilor.
 2. Cunoașterea modelului de intervenție experiențială în tulburările anxioase.
 3. Identificarea și utilizarea adecvată a instrumentelor de evaluare clinică în tulburările anxioase.
 4. Realizarea corectă a conceptualizării clinice în tulburările anxioase.
 5. Realizarea corectă a intervenției psihoterapeutice în tulburările anxioase.

Temele abordate la acest workshop sunt:

 • Teoriile neuro-biologice moderne ale emoțiilor: teoria creierului emoțional (Joseph LeDoux).
 • Teoria procesual-experiențială a emoțiilor (Leslie Greenberg): schemele emoționale, formele de răspuns emoțional (funcțional versus disfuncțional), reglarea emoțională adaptativă versus disfuncțională. Exemple practice și studii de caz.
 • Fundamentele psihoterapiei experiențiale centrate pe emoție și principalele principii ce stau la baza intervenției psihoterapeutice (Leslie Greenberg & Robert Eliott): conectarea empatică, parteneriatul terapeutic, colaborarea în sarcinile terapeutice, procesarea experiențială, îndeplinirea sarcinilor terapeutice și focalizarea, dezvoltare personală. Fazele evoluției unei sarcini terapeutice. Exemple practice și studii de caz.
 • Descrierea și explicarea tabloului clinic al principalelor tulburări anxioase: tulburarea de panică cu și fără agorafobie, fobia specifică, fobia socială, tulburarea obsesivo-compulsivă, tulburarea de stres posttraumatic, anxietatea generalizată.
 • Identificarea şi utilizarea adecvată a instrumentelor de psihodiagnostic clinic specializate: anamneza, interviul clinic, Scalele SCID, scale de screening pentru tulburările anxioase, teste clinice validate in România, exerciții dinamice de diagnostic experiențial.
 • Model experiențial de conceptualizare clinică în tulburările anxioase. Exemple și studii de caz.
 • Model de psihoterapie experiențială adaptat pentru tulburarea de panică cu sau fără agorafobie. Studii de caz.
 • Model de psihoterapie experiențială adaptat pentru fobia socială. Studii de caz.
 • Model de psihoterapie experiențială adaptat pentru tulburarea de stres posttraumatic. Principiile generale ale schimbării în psihoterapia experiențială a traumei. Studii de caz.

Vor fi prezentate studii de caz, înregistrări video, planuri țintite de intervenție psihoterapeutică. Participanților li se vor oferi instrumente de psihodiagnostic specializate (model de anamneză pentru tulburările anxioase, model de interviu clinic, scale de screening etc.).

PARTICIPANȚII :

Pot participa la workshop psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucrează în învățământ, cercetare, ONG-uri, cursanți în formare în psihoterapie. Persoanele care pot primi credite, conform COPSI, sunt psihologii cu atestat de libera practica. Alături de psihologi pot participa studenți și alți specialiști, însă fără a primi credite.

PROGRAM: Workshop-ul cuprinde 10 ore și se va desfășura sâmbăta și duminica, între orele 9.00-13.00, 14.00-19.00.

CREDITE: Workshopul va beneficia de creditere profesională din partea Colegiului Psihologilor din România cu 10 credite.

INVESTIȚIE: 250 lei

Workshop-ul se organizează la cerere în orice oraș din țară unde se constituie o grupă de minim 15 participanți. Pentru organizarea workshop-ului vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon 0787643309.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s