WORKSHOP – ADHD

ADHD

Calendar primăvară – vară 2016:

  • 28 mai 2016 – București
  • 12 iunie 2016 – Piatra Neamț
  • 25 iunie 2016 – Alba Iulia

Societatea de Psihoterapie Experiențială Română – Institutul SPER organizează workshop-ul de Formare Profesionala Continuă

HIPERACTIVITATEA CU DEFICIT DE ATENȚIE LA COPIL: STRATEGII DE DIAGNOSTIC CLINIC ȘI DE INTERVENȚIE PSIHOTERAPEUTICĂ

Formator: Prof. univ. dr. Geanina Cucu-Ciuhan
doctor în psihologie, MD, psihoterapeut formator și supervizor P.E.U., Prof.univ.dr. Universitatea Pitești, competențe în psihopatologie și psihologie clinică, pishoterapie și consiliere experiențială a copilului, cuplului și familiei.

Program acreditat de Colegiului Psihologilor din România, Comisia de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, cf. anexei nr. 4 din 23.01.2015 (curs nr.6) la avizul profesional nr. RF-II-B-2 din 19.06.2006.

SCOPUL: 
Workshop-ul are ca scop dezvoltarea unor abilități de diagnostic clinic și de intervenție psihoterapeutică țintite pe particularitățile copiilor cu hiperactivitate și deficit de atenție.

DESCRIEREA WORKSHOP-ULUI:
Competenţele oferite de acest workshop participanților se referă la:
• Cunoașterea celor mai noi teorii neurologice și genetice privind etiologia ADHD
• Descrierea și explicarea tabloului clinic al hiperactivității cu deficit de atenție la copil
• Identificarea şi utilizarea adecvată a instrumentelor de psihodiagnostic clinic specializate: anamneza, interviul clinic, testarea copilului în contextul familiei, scalele de evaluare cu ancore comportamentale, Scala KID-SCID pentru ADHD, exerciții dinamice de diagnostic experiențial
• Analiza și evaluarea corectă a demersului de diagnostic clinic şi a modului în care sunt derivate concluziile și conceptualizarea clinică corectă a cazului
• Intervenție psihoterapeutică în context familial și școlar pentru copiii cu ADHD

Vor fi prezentate studii de caz, înregistrări video, planuri țintite de intervenție psihoterapeutică. Participanților li se vor oferi instrumente de psihodiagnostic specializate (model de anamneză pentru ADHD, scale de evaluare cu ancore comportamentale, model de interviu clinic etc.).

PARTICIPANȚII:
Pot participa la workshop psihologi, psihiatri, medici, persoane care lucrează în învățământ, cercetare, ONG-uri, cursanți în formare în psihoterapie. Persoanele care pot primi credite, conform COPSI, sunt psihologii cu atestat de liberă practică. Alături de psihologi pot participa studenți și alți specialiști, însă fără a primi credite.

PROGRAM: Workshop-ul cuprinde și 10 ore și se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 9.00-13.00, 14.00-19.00

CREDITE: Workshop-ul va beneficia de creditare profesională din partea Colegiului Psihologilor din România – 10 credite.

INVESTIȚIE: 250 lei

ÎNSCRIERI: Pentru înscrieri și informații suplimentare vă rugăm să trimiteți un mail la adresele: geaninaciuhan@gmail.com și sperpsi@gmail.com;

Ocuparea locurilor se face în ordinea efectuării plății.

Vă așteptăm cu drag!

Workshop-ul se organizează la cerere în orice oraș din țară unde se constituie o grupă de minim 15 participanți. Pentru organizarea workshop-ului vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon 0787643309.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s